Hondenfietskarren

Een fietskar voor de hond: die moet comfortabel zijn in meerdere opzichten. Voor zowel de hond als de eigenaar van fiets en viervoeter. Hondenfietskarren hebben meestal de eigenschap dat ze lichtgewicht zijn en opvouwbaar. Maar ook dat ze reflectie hebben, een veiligheidsvlag en een regenhoes. En dat ze de hond of grotere hond veel frisse lucht en een mooi uitzicht bieden. Zo'n hondenkar is meestal te bevestigen aan de achterkant van de fiets (of e-bike). Het type hondenfietskar dat hier te koop is, is ook vaak te gebruiken als wandelwagen én als bench.

Kortom, over de hondenfietskar is goed nagedacht, door bekende producenten zoals DoggyRide. Deze hondenkarren zijn er natuurlijk in meerdere varianten. Voor kleine honden en grote honden tot maximaal 25 kilogram, maar ook voor nog grotere honden waarbij het draaggewicht reikt tot wel 45 kilogram.


Hondenfietskar voor (grotere) hond

Hondenfietskarren zijn normaliter te bevestigen aan de achterzijde van de fiets. Zonder de bijgeleverde fietskoppeling kunnen ze ook dienst doen als wandelwagen. Dit is weer ideaal voor het meenemen op de fiets van de wat grotere hond. Voor deze laatste categorie komt ook de constructie van zo'n type hondenkar goed van pas: zowel vóór als achter zitten ritsopeningen en deze openingen zijn oprolbaar en vast te zetten. Omdat dit ook geldt voor de bovenkant van de kar, creëer je hiermee ook nog wat meer ruimte voor een grote hond.


Hondenfietskar kopen met ruimte, uitzicht en ventilatie

Maar deze openingen, ritsen en oprolbare flappen zijn natuurlijk vooral bedoeld om het onderweg zo aangenaam mogelijk te maken voor de viervoeter, zowel bij hete zon, koude wind als regen. De flappen zijn open te ritsen in allerlei standen en mogelijkheden, dus de perfecte opstelling voor in alle omstandigheden is altijd zo geregeld, ook wat betreft het uitzicht voor de speciale gast achterop. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor ventilatie: zo krijgt uw hond te allen tijde voldoende zuurstof en kan hij of zij ook wat dát betreft heerlijk ontspannen tijdens elke rit.


Hond met een fietskar veilig mee op de fiets

Wat betreft de veiligheid zijn deze fietskarren voor de hond eveneens goed uitgerust. Zo zijn reflectie en veiligheidsvlaggen vaak de standaard en is uiteraard sprake van een solide fietskoppeling. Daarnaast zijn er aanlijnpunten zoals binnenin de bench. De montage van deze fietskarren voor honden is overigens eenvoudig, hetgeen de handleiding van dit product op Fietsparadijs.com laat zien.


Opvouwbare hondenkar met bench

Verder is bij het ontwerp van een hondenfietskar ook aan andere praktische zaken gedacht. Denk daarbij aan speciale opbergvakjes voor allerhande zaken voor kar en hond. En in het oog springt natuurlijk ook dat sprake is van een eenvoudig op te vouwen hondenkar. Naast het opvouwbare kenmerk van de lichtgewicht hondenkar voor de fiets, is er nóg iets erg praktisch: de cabine van deze fietskar is ook te gebruiken als bench voor de hond. Ook ideaal voor in de auto, op de camping en/of indien nodig na aankomst bij een vriend of vriendin in woonkamer of achtertuin!

 

Lees meer
Filter uw producten


Hondenfietskar KidsCap Minimax Geel/Grijs
Hondenfietskar KidsCap Minimax Geel/Grijs

Hondenfietskar
L: 56 cm B: 45 cm H: 50 cm


€229,95*
Fietskar DoggyRide Original Rood
Fietskar DoggyRide Original Rood

Hondenfietskar
L: 80 cm B: 56 cm H: 65 cm


€279,95*
DoggyRide DoggyRide Ligmat Original/Novel
DoggyRide DoggyRide Ligmat Original/Novel

Hondenfietskar
L: 80 cm B: 56 cm H: 65 cm


€34,95*
*Incl. btw
Pagina 1 van 1