Hoe werkt het XLC CarryMore systeem?

CarryMore is een systeem voor het bevestigen van een fietsmand of fietstas achterop de bagagedrager van de fiets of e-bike. De producent is XLC. Voor het kunnen gebruiken van het CarryMore-systeem is een adapterplaat nodig, die past aan de ene kant op de mand of tas en aan de andere zijde op één van de dragers die hiervoor speciaal gemaakt zijn. Lees hier meer over CarryMore van XLC en hoe dit systeem voor het plaatsen van daarvoor geschikte gemaakte fietstassen en fietsmanden werkt.

Voor het plaatsen van de mand of tas met CarryMore is een gelijknamige adapter nodig. Deze zit meestal al gemonteerd op betreffende XLC fietstas of -mand. Met dit systeem kun je de fietsaccessoire makkelijk op de fiets plaatsen en deze er weer afhalen. Dat gebeurt met één klik, via een bijbehorend hendeltje. Het systeem van CarryMore zorgt er ook voor dat de tas of mand ook echt stabiel achterop de fiets vastzit. Het betreft dus een combinatie van gemak (snel de mand of tas op en van de fiets) met veiligheid en een goede balans tijdens het fietsen. 

Zo werkt CarryMore, het systeem van XLC

CarryMore bagagedragers
Zoals gezegd past de accessoire met CarryMore adapterplaat alleen op één van de gelijknamige achterdragers. Deze zijn er in meerdere varianten, voor meerdere soorten fietsen. Het draaggewicht kan oplopen tot zo'n 25 kilo. Zo'n achterdrager is los te koop. Hetzelfde geldt voor de CarryMore adapter. Deze is weliswaar vaak standaard bevestigd op bijvoorbeeld de fietsmand, maar is ook apart aan te schaffen, inclusief bevestigingsmateriaal. Handig voor als reserve of om te plaatsen op een XLC mand of tas die nog géén adapterplaat heeft, maar er al wel op is voorbereid met de aanwezigheid van onder andere de benodigde schroefgaten.

Voorbeelden van fietsmanden en fietstassen geschikt voor CarryMore
Op deze pagina's vind je enkele tassen en manden van het merk XLC die geschikt zijn voor CarryMore.

Meerdere systemen
Veel van de fietsmanden en fietstassen op deze site zijn standaard voorzien van een aansluiting die geschikt is voor meerdere bevestigingssystemen. Zo'n (niet standaard meegeleverde) adapter is dan geprepareerd voor bijvoorbeeld zowel MIK, I-Rack/Carrymore als Racktime.

De voordelen en nadelen van CarryMore
Het voordeel van het gebruik van XLC CarryMore is - behalve het plaatsgemak - ook dat je telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Een nadeel van CarryMore is zoals vermeld dat er een bijpassende achterdrager voor nodig is en dat er helaas géén 'tussenadapter' beschikbaar is waarmee je een standaard drager geschikt maakt voor dit XLC systeem. Er is dus geen verbindingsstuk waarmee de drager alsnog kan worden verbonden met de CarryMore adapterplaat die vast aan de fietsmand of fietstas zit. Voor het bevestigingssysteem van MIK bestaat zo'n accessoire overigens wel (de Carrierplaat).

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten

XLC Fietsmand CarryMore Ratan Grijs
XLC Fietsmand CarryMore Ratan Grijs

Fietsmand Carrymore
44 x 35 x 24 cm


€34,95*
Basil Fietsmand Cento Alu Multi System - Matzwart
Basil Fietsmand Cento Alu Multi System - Matzwart

Fietsmand Aluminium
46 x 34 x 26 cm


€54,95*
Basil Fietsmand Bold M Multi System - Zwart
Basil Fietsmand Bold M Multi System - Zwart

Fietsmand Bold M Multi System
32 x 40 x 27 cm


€22,95*
XLC Fietsmand CarryMore Ratan Bruin
XLC Fietsmand CarryMore Ratan Bruin

Fietsmand Carrymore
44 x 35 x 24 cm


€34,95*
XLC Fietsmand  CarryMore Staal Zwart
XLC Fietsmand CarryMore Staal Zwart

Fietsmand Carrymore
41,5 x 32,4 x 21,5 cm


€29,95*
*Incl. btw
Pagina 1 van 1