Hoe werkt het Cortina AVS-systeem?

De kwalitatief hoogwaardige fietsaccessoires uit de Atran Velo-lijn van Cortina zijn snel en eenvoudig op de achterdrager van uw fiets te bevestigen. Ze zijn namelijk voorzien van een handig kliksysteem. Heeft u een Cortina Common-fiets? Dan kunt u de fietsaccessoires met Atran Velo-systeem (AVS) direct op uw voor- of achterdrager bevestigen. De Common-fietsen zijn namelijk standaard uitgerust met een speciale AVS-bagagedrager. Wanneer u geen Cortina-fiets heeft, kunt u gebruiken maken van een losse adapterplaat. Er zijn verschillende AVS-fietsaccessoires verkrijgbaar, zoals fietstassen en fietsmanden.

Voor het bevestigen van uw AVS-fietsaccessoires maakt u gebruik van de adapterplaat. Hier worden de accessoires op vastgeklikt.  Bij Cortina Common-fietsen, de Cortina E-OCTA e-bikes en enkele fietsen van Conway en Victoria, is deze adapterplaat standaard voorgemonteerd. U kunt uw AVS-fietsaccessoires dus direct op deze fietsen bevestigen. Afhankelijk van het type fiets kan dit op zowel de voor- als achterdrager. Heeft u een ander type fiets maar wilt u wel graag gebruik maken van één van de AVS-fietsaccessoires? Dan kunt u de losse adapterplaat aanschaffen. Nadat u deze op uw bagagedrager bevestigd heeft, kunt u het AVS-fietsaccessoire van uw keuze op de adapter klikken. Let op: de losse adapterplaat is alleen geschikt voor achterdragers.

AVS-adapterplaat met geavanceerd kliksysteem
Het Atran Velo-systeem staat vanwege het geavanceerde kliksysteem garant voor ultiem gebruiksgemak. U klikt met één beweging het accessoire op uw fiets en maakt deze net zo eenvoudig weer los. Het bevestigen en loshalen van uw fietsaccessoires is dus makkelijker dan ooit. Het kliksysteem is met name handig bij fietsmanden. Fietsmanden worden namelijk ook vaak los van de fiets gebruikt, bijvoorbeeld voor het doen van een boodschap. Het is dan wel zo handig als de mand eenvoudig los en vast te klikken is. 

AVS adapterplaat

Eenvoudig van accessoire wisselen met AVS
Een ander voordeel van het AVS-kliksysteem is dat het u in staat stelt eenvoudig van fietsaccessoire te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld doordeweeks kiezen voor een fietstas en in het weekend voor een fietsmand, of andersom. U zit met het AVS-systeem dus niet aan één fietsaccessoire vast.

Winnaar Reddot award 2018
Cortina staat bekend om haar hoogwaardige fietsaccessoires die niet alleen scoren op gebruiksgemak, maar ook op design en innovatie. In 2018 ontving Cortina voor het AVS-systeem de Reddot Award. Deze prijs wordt toegekend aan innovatieve producten die onderscheidend zijn op het gebied van design, concept en presentatie. 

 

Cortina Fietsmand Manchester Multi Basket AVS 25L Zwart

 

Benieuwd naar de AVS-fietsaccessoires?
Bent u nieuwsgierig geworden naar de AVS-fietsaccessoires van Cortina? U vindt ze in onderstaand productoverzicht handig bij elkaar.

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 1