Fietsmanden voor op een vouwfiets

Wat is een vouwfiets? Een vouwfiets kun je inklappen – de naam zegt het al – ofwel opvouwen / invouwen. Het grote voordeel hiervan is dat deze fiets zo zeer compact wordt en daarmee makkelijk mee te nemen. Vouwfietsen zijn dan ook veel terug te vinden in de trein en andere vormen van openbaar vervoer. Een vouwfiets is een stuk lichter van gewicht dan de gemiddelde fiets. Vouwfietsen zijn er behalve in de originele uitvoering ook in elektrische varianten.

De vouwfiets kan meestal worden ingeklapt doordat het frame bestaat uit meerdere subdelen. Deze kunnen plat naast of op elkaar worden gelegd – en natuurlijk via het mechanisme met een soort scharnieren ook direct weer worden uitgevouwen. Dit vouwmechanisme heeft in de loop der jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Vouwfiets: voor forensen tot familiebezoek
De vouwfiets kent een decennialange traditie. Een van de meest recente innovaties zijn de elektrische vouwfietsen. Elektrisch of niet: de vouwfiets wordt voornamelijk gebruikt door forensen, maar ook voor recreatieve doeleinden, zoals een kleine fietstocht of bezoek aan vrienden of familie. De fiets wordt dan ingeklapt meegenomen in zoals gezegd bijvoorbeeld de trein. Maar ook voor in de auto kan de vouwfiets dusdanig worden opgevouwen dat deze prima past, en zelfs in een vliegtuig kan deze mee (vanzelfsprekend onder voorwaarden). Ook voor het opbergen thuis in de (kleine) garage of kleine berging kan het gebruik van een vouwfiets een praktische oplossing zijn.

Meer trapomwentelingen op een vouwfiets
Wat betreft de lengte van de fietser: in tegenstelling tot wat sommigen misschien zouden verwachten, is een vouwfiets eveneens geschikt voor langere personen. Het zadel en het stuur zijn immers in hoogte verstelbaar. Wel is het zo dat vouwfietsen logischerwijs kleinere wielen hebben dan gemiddeld. Daardoor moeten, door groot én klein, meerdere trapomwentelingen gemaakt worden om dezelfde snelheid te bereiken als op een grotere, ‘gewone’ fiets.

Onderstaande kleinere fietsmanden - zoals de stuurmanden - hebben de eigenschap dat ze geschikt zijn voor het plaatsen op een vouwfiets. Hebt u hierover een aanvullende vraag? Wij beantwoorden deze graag. Zie ook de specificaties bij de optionele mand zelf. 

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1