Fietsmanden voor een plooifiets

Wat is een plooifiets? Een plooifiets kun je inklappen – ofwel opvouwen / invouwen. Het is dan ook een synoniem voor de vouwfiets. Het grote voordeel van de plooifiets is dat deze zeer compact kan worden en daarmee makkelijk mee te nemen is. Plooifietsen zijn dan ook veel terug te vinden in de trein en overig openbaar vervoer. Een vouwfiets is een stuk lichter van gewicht dan de gemiddelde fiets. Vouwfietsen zijn er behalve in de originele uitvoering ook in elektrische varianten.

De plooifiets kan meestal worden ingeklapt doordat het frame bestaat uit meerdere subdelen. Deze kunnen plat naast of op elkaar worden gelegd – en natuurlijk via het mechanisme met een soort scharnieren ook direct weer worden uitgevouwen. Dit vouwmechanisme heeft in de loop der jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Plooifiets: voor meerdere praktische doeleinden
De plooifiets kent een decennialange traditie. Een van de meest recente innovaties zijn de elektrische plooifietsen, soms ook aangeduid als elektronische plooifiets. Elektrisch of niet: de vouwfiets wordt voornamelijk gebruikt door forensen, maar ook voor recreatieve doeleinden, zoals een kleine fietstocht of bezoek aan vrienden of familie. De fiets wordt dan ingeklapt meegenomen in zoals gezegd bijvoorbeeld de trein. Maar ook voor in de auto kan de plooifiets dusdanig worden opgevouwen dat deze prima past, en zelfs in een vliegtuig kan deze mee (vanzelfsprekend onder voorwaarden). Ook voor het opbergen thuis in de (kleine) garage of kleine berging kan het gebruik van een plooifiets een praktische oplossing zijn.

Harder trappen op een plooifiets
Wat betreft de lengte van de fietser: in tegenstelling tot wat sommigen misschien zouden verwachten, is een vouwfiets eveneens geschikt voor langere personen. Het zadel en het stuur zijn immers in hoogte verstelbaar. Wel is het zo dat vouwfietsen / plooifietsen logischerwijs kleinere wielen hebben dan gemiddeld. Daardoor moeten, door groot én klein, meerdere trapomwentelingen gemaakt worden om dezelfde snelheid te bereiken als op een grotere, ‘gewone’ fiets.

Onderstaande kleinere fietsmanden - zoals de stuurmanden - hebben de eigenschap dat ze geschikt zijn voor het plaatsen op een plooifiets. Hebt u hierover een aanvullende vraag? Wij beantwoorden deze graag. Zie ook de specificaties bij de optionele mand zelf. 

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1