Fietsmanden voor een grote hond

Om een grote hond te kunnen meenemen op de fiets: welke hondenfietsmand heb je daarvoor nodig? Grotere honden zijn al gauw té groot voor het veilig vervoeren op de fiets. Een goede oplossing is dan het kopen van een hondenfietskar. Zo kunnen jij en je viervoeter tot maximaal 25 kilogram gewoon samen... overal naartoe!

Een hondenkar zoals de opvouwbare Minimax KidsCap ziet er - al is het bijzaak - knus en hip uit. Maar zo'n grote soort mand met wielen voor het meenemen van de hond tijdens het fietsen, is natuurlijk vooral erg praktisch.

Grote hond in een fietskar: veilig en in balans
Qua veiligheid voor zowel de grote hond als de eigenaar ervan die aan het trappen is, is er ten eerste gezorgd voor een goede balans. Daarnaast is zo'n hondenfietskar voorzien van reflectie (zowel vóór als achter) en een veiligheidsvlag in een accentkleur om in het verkeer extra op te vallen.

Fietsmand of fietskar voor honden met gewicht tot 25 kilo
Een hondenfietskar die dienst doet als fietsmand voor de grote hond leent zich ook voor het maken van lange fietstochten. Grotere honden tot een gewicht van 25 kg vermaken zich er prima in. Ze krijgen lekker veel zuurstof mee, onder meer dankzij de stof met kleine gaatjes. Hierdoor komt er continu frisse lucht de kar in en kan uw hond ondertussen ook heerlijk van het uitzicht genieten. Verder zijn diverse flappen open te maken en oprolbaar. Mede hierdoor kan ook de wat grotere hond zittend plaatsnemen in de kar.

Praktische eigenschappen van een grote hondenfietsmand / hondenfietskar
Praktisch is ook dat zo'n hondenfietskar opvouwbaar is, dat er een regenhoes bij zit, dat de wielen gemakkelijk los te klikken zijn, dat er een opbergvakje in zit én dat de Minimax KidsCap bijvoorbeeld licht van gewicht is en eveneens te gebruiken is als wandelwagen.

Overige hondenfietsmanden - voor kleinere viervoeters
Naast dit slimme alternatief voor het fietsen met een grote hond zijn er natuurlijk ook veel hondenfietsmanden te vinden in de klassieke zin van het woord. Zo'n hondenmand kan dan achterop de bagagedrager of aan de voorzijde van de fiets. Deze hondenfietsmanden zijn er echter voor de wat kleinere honden. Op de huidige pagina ziet u echter producten staan waarmee een grote hond comfortabel samen met u op de fiets mee kan.

 

Lees meer
Filter uw producten

Hondenfietskar KidsCap Minimax Geel/Grijs
Hondenfietskar KidsCap Minimax Geel/Grijs

Hondenfietskar
L: 56 cm B: 45 cm H: 50 cm


€229,95*
Fietskar DoggyRide Original Rood
Fietskar DoggyRide Original Rood

Hondenfietskar
L: 80 cm B: 56 cm H: 65 cm


€279,95*
*Incl. btw
Pagina 1 van 1