Fietsmanden van chroom

Een chromen fietsmand heeft een bijzondere uitstraling, is stevig en lijkt meestal op een zilverkleurige mand, maar ze zijn ook vaak gespoten in andere tinten. Een fietsmand van chroom is er in verscheidene vormen, maten en uitvoeringen. Ze zijn er voor achterop en voorop de fiets of e-bike. Deze industrieel aandoende fietsmanden zijn er voor aan het stuur en voor op de bagagedrager, met uiteenlopende bevestigingsmethoden.

Een stuurmand, bagagedrager mand of andere mand voor de (elektrische) fiets gemaakt uit het materiaal chroom, wordt ook wel een stalen fietsmand, ijzeren fietsmand of metalen fietsmand genoemd. Het zijn de wat stoerdere fietsmanden, alhoewel gezegd moet worden dat rieten fietsmanden eveneens een ietwat stoer (zij het tevens naturel) imago hebben.

Wat is chroom? En wat is het kenmerk van chroom bij een fietsmand?
Chroom is een metaalsoort. Er zijn diverse vormen van chroom (Cr), met elk een eigen kleur en kenmerken, maar in de kern betreft het een zilverkleurig overgangsmetaal. Met betrekking tot fietsmanden is het vooral van belang te weten dat chroom goed bestand is tegen corrosie, ofwel roest. Daarom wordt het ook veel gebruikt bij het produceren van roestvast staal.

Fietsmand chroom voor KLICKfix en BasEasy
Chromen fietsmanden zijn vast van vorm en doorgaans gemaakt van fijnmazig staal. Sommige hebben haken voor aan het stuur of voor aan de spijlen van de achterdrager. Andere chromen fietsmanden hebben een adapterplaat voor bevestiging met bijvoorbeeld KLICKfix of het BasEasy-systeem.

Poedercoating en kleurtinten
De fietsmanden van chroom zijn voorzien van een coating. Deze - om precies te zijn - poedercoating zorgt voor bescherming tegen wisselende en gure weersomstandigheden. Verder is het chroom dat wordt gebruikt bij de betere fietsmanden zoals gezegd roestvrij. Fiets- en e-bike manden van dit materiaal verkleuren niet of nauwelijks, dus blijven hun mooie kleur houden. Behalve de traditioneel zilverkleurige chromen manden zijn ze er ook in uitvoeringen met meer bruinig, robijn, zwart of wit uiterlijk; mede afhankelijk van de gebruikte variant poedercoating. Een chromen fietsmand kan zelfs gespoten zijn in een opvallende kleur zoals bijvoorbeeld rood en roze.

 

Lees meer
Filter uw producten


Wicked Fietsmand Staal Quick Release Zwart
Wicked Fietsmand Staal Quick Release Zwart

Fietsmand staal
35 x 25 x 25 cm


€24,95*
Aanbieding Willex Fietsmand Staal Zwart
Willex Fietsmand Staal Zwart

Fietsmand van staal
22,5x29x18cm


€31,95 €27,95*
Wicked Fietsmand Staal Quick Release Mintgroen
Wicked Fietsmand Staal Quick Release Mintgroen

Fietsmand staal
35 x 25 x 25 cm


€24,95*
*Incl. btw
Pagina 1 van 1