KLICKfix

Veel van de fietsmanden in deze shop zijn geschikt voor KLICKfix. Dat betekent dat ze geschikt zijn voor dit zeer bekende systeem dat bestaat uit adapters en andere onderdelen om diverse accessoires op de fiets te kunnen bevestigen. KLICKfix heet afgekort KF en wordt sinds 1989 ontwikkeld door het Duitse Rixen & Kaul.

KLICKfix bestaat uit mini-adapters en andere kleine onderdelen die ervoor zorgen dat u zorgeloos kunt fietsen mét bijvoorbeeld de stuurtas, fietsmand, smartphone, navigatie (kaarthouder) of Go Pro letterlijk bij de hand.

Voorbeelden van KLICKfix-producten
Vanzelfsprekend moet het betreffende product - zoals de kaarthouder of de fietsmand - wel KF-geprepareerd zijn. KLICKfix bestaat uit talloze adapters voor veelal aan het stuur, waarvan de CC-100 serie een heel bekend voorbeeld is. Deze adapter is er in diverse vormen, denk aan de CC-100 met slot en de variant speciaal voor de elektrische fiets. Of aan een KLICKfix speciaal voor de stuurpen of aan een multifunctionele variant.

Nog meer voorbeelden
Andere voorbeelden zijn: de montagebeugel, de stuurbeugel, de multiclip, de verlenger voor de stuurhouder en kleinere bijbehorende onderdelen zoals schroeven en nippels. Denk qua concrete toepassingen eveneens aan accessoires zoals de telefoonhouder, zadelhouder, kaarthouder, tablet bag en de CamOn!-adapter voor GoPro.

Begrip
KLICKfix is een begrip in de wereld van de fietsen en elektrische fietsen. Er zijn meerdere fabrikanten van alle bovengenoemde fietsaccessoires die hun producten afstemmen op de toepassing met KLICKfix. Op Fietsmand.com komt u hiervan veel voorbeelden tegen. Of een product geschikt is voor KF, leest u op deze site altijd bij de betreffende omschrijving.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 4