Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag? Zie onze handige fietsmanden en accessoires voor op de fiets!

Dauwtrappen is het maken van een lange fietstocht in de natuur, heel vroeg in de ochtend. Op sommige plekken wordt ook gewandeld. Vanwege het vroege tijdstip ligt de dauw nog over de weilanden en is de natuur op haar mooist. Vroeger bestond de traditie uit het in alle vroegte blootsvoets dansen op het vochtige gras omdat gedacht werd dat de dauw een zuiverende werking zou hebben. Dauwtrappen wordt tegenwoordig nog voornamelijk gedaan in Noord-Holland en het oosten van Nederland. De fietstocht wordt vaak afgesloten met een ontbijtje of een picknick.

 

! Fietsen en e-biken is ook tijdens de coronavirus gezond, maar neem daarbij wel voldoende afstand en ook alle verdere richtlijnen van de overheid in acht! Zo geniet je het meest van fietsen in coronatijd!

 

Handige fietsaccessoires voor tijdens het dauwtrappen
Als u ’s ochtends op donderdag 21 mei in alle vroegte op de fiets stapt, zijn er ongetwijfeld een aantal spullen die u mee wilt nemen. Een extra jas, trui of een regenjack, bijvoorbeeld, kunnen handig zijn. Het weer in mei is immers vaak nog onvoorspelbaar. Misschien wilt u ook wel wat te eten of te drinken meenemen. En uw fotocamera, of mobiele telefoon. Ook het aspect veiligheid is belangrijk. Als het nog schemert, is een extra setje fietsverlichting geen overbodige luxe. Een aantal fietsaccessoires zijn, kortom, het aanschaffen waard. Wij hebben hieronder speciaal voor alle dauwtrappers enkele handige fietsaccessoires op een rijtje gezet.

 

De fietsmand: voor drink- en etenswaren
Lijkt het u een leuk idee te gaan picknicken aan het einde van de fietstocht? Of denkt u erover een thermoskan, een flesje water of een broodje mee te nemen voor onderweg? Dit soort dingen vervoert u handig in een fietsmand voorop de fiets. Onderweg kunt u gemakkelijk bij uw etenswaren en als u gaat picknicken, tilt u alles zo uit de mand. De Wicked Picknickmand bijvoorbeeld is een aanrader, ook omdat deze mand er al uitziet als een picknickmand. Bovendien is de mand afsluitbaar met een klep. Maar ook een open fietsmand, zoals deze Wicked kratmand, is makkelijk. Hier kunt u bijvoorbeeld uw handtas of rugzak in kwijt, of uw fotocamera. Zo hebt u deze altijd bij de hand als u onderweg een foto van de mooie natuur wilt maken.

Wicked Picknickmand Naturel - Maat M                                 Wicked Kratmand Grijs - Maat M

 

De fietstas: voor al uw spullen
Vervoert u uw spullen liever achterop de fiets of heeft u geen voordrager? Dan is het aanschaffen van een fietstas zeker het overwegen waard. Met name een stevige, compacte fietstas is voor dauwtrappers een goede keus. Deze Beck shopper met leuk Hollands dessin bijvoorbeeld, is sterk, licht, compact en ook nog eens waterdicht. Zo blijven uw spullen dus droog, mocht het gaan regenen. Bovendien tilt u de tas zo van de fiets. Makkelijk voor als u na afloop nog ergens gaat ontbijten of picknicken. Maar ook een compacte, dubbele fietstas is handig. Wat dacht u van deze vrolijke Basil Bohème? Hier kunt u net wat meer spullen in kwijt. Bovendien is het gewicht met een dubbele fietstas beter verdeeld over de fiets.

Beck Shopper Dutch 7 [Nieuw]                                Basil Bohème Dubbele Fietstas Indigo 

 

Extra fietsaccessoires
Wilt u meer inspiratie? Kijk dan gerust eens rond in onze webshop. We bieden ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige, scherp geprijsde fietsmanden, fietstassen én andere fietsaccessoires. Misschien heeft u nog een leuke fietsbel nodig om zo op veilige wijze uw mededauwtrappers in te halen. Of misschien heeft u nog een voordrager nodig voor uw fiets om zo uw fietsmand te kunnen bevestigen? Het spreekt voor zich dat alle fietsmanden, fietstassen en fietsaccessoires ook na 21 mei nog heel goed van pas komen!

Basil Fietsbel Big Bell Bloom Indigo Blue - Ding Dong