Hoe een fietsmand bevestigen?

  • Geplaatst op
Hoe een fietsmand bevestigen?

Hoe kun je een fietsmand bevestigen? Fietsmand.com legt alle systemen voor het vastmaken van de fietsmand op de fiets of e-bike uit.

Hoe kun je een fietsmand vastmaken? Er zijn meerdere systemen om de mand te bevestigen op de fiets of op de e-bike. De namen van deze systemen zijn: MIK, Racktime, CarryMore, KLICKfix, BasEasy en AVS. Een introductie ervan én per systeem een verwijzing naar een uitgebreide uitleg, leest u hier.

 

Fietsmand.com verkoopt niet alleen duizenden mooie fietsmanden per jaar, maar informeert u ook graag over hoe zo'n mooie fietsmand goed, stevig én makkelijk te bevestigen. Zoals met het MIK-systeem. Dat is een systeem van het fietsmandenmerk Basil. MIK staat overigens voor 'Mounting Is Key'. Behalve een fietsmand kun je er ook een fietstas of fietskrat mee vastzetten op de bagagedrager. Een van de voordelen van MIK is dat je altijd snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Je klikt de fietsmand die geschikt is voor MIK zo vast en los op de bagagedrager.

Lees verder: Hoe werkt MIK?


Het BasEasy-systeem
is eveneens van Basil. Met BasEasy kun je zowel een fietsmand als een fietstas eveneens stabiel en makkelijk monteren, ook op de elektrische fiets. De technieken en adapters binnen de BasEasy-reeks zijn met name gemaakt voor het bevestigen van een mand of fietstas aan het stuur. Het BasEasy-systeem is gemaakt voor diverse manden en tassen van Basil, maar ook sommige andere afneembare fietsmanden en fietstassen, vaak van Duitse merken, zijn voor BasEasy geschikt. Wanneer dit het geval is, leest u het bij de productomschrijving van de betreffende fietsaccessoire op Fietsmand.com.

Lees verder: Hoe werkt BasEasy?


KLICKfix (afgekort KF)
is inmiddels al een klassieker. KLICKfix wordt veelvuldig toegepast als bevestigingssysteem voor fietstassen en fietsmanden. Steeds meer merken van fietsaccessoires stemmen hun producten af op het gebruik van dit kliksysteem. Hiermee zijn bijvoorbeeld hun tassen en manden in een handomdraai te plaatsen voorop of achterop de fiets of e-bike. Voorbeelden van merken die hun fietsaccessoires uit de fabriek klaarmaken voor KLICKfix zijn ABUS, AGU, Basil en Cordo.

Lees verder: Hoe werkt KLICKfix?


Het Snap-it bevestigingssysteem
voor fietsmanden, fietstassen en sommige fietskratten is op de markt gebracht door het Duitse merk Racktime. Snap-it is een montagesysteem voor achterop de fiets of e-bike. Een voorwaarde daarbij is wel dat de bagagedrager geschikt is voor dit systeem. Voor het plaatsen van de fietsmand, -krat of -tas met Snap-it is de gelijknamige adapter nodig. Deze zit normaliter bij aankoop al vast gemonteerd op de betreffende fietsaccessoire. Dit systeem zorgt ervoor dat de mand of tas telkens eenvoudig van en op de fiets is te klikken. Maar ook dat deze 'meeneem-accessoire' zeker stabiel en daarmee veilig op de bagagedrager zit.

Lees verder: Hoe werkt Snap-it?

 

CarryMore is een ander systeem voor het bevestigen van een fietsmand of fietstas achterop de bagagedrager van de fiets of e-bike. De producent is XLC. Voor het CarryMore-systeem is een adapterplaat nodig. Deze past aan de ene kant op de mand of tas en aan de andere zijde op één van de dragers die hiervoor speciaal gemaakt zijn. De adapter is meestal al gemonteerd op betreffende XLC fietstas of -mand. Met dit systeem kun je de fietsaccessoire makkelijk op de fiets plaatsen en deze er weer afhalen. Dat gebeurt met één klik, via een bijbehorend hendeltje.

Lees verder: Hoe werkt CarryMore?

 

Het AVS-systeem van Cortina is eveneens een kliksysteem. De kwalitatief hoogwaardige fietsaccessoires uit de Atran Velo-lijn van Cortina zijn hiermee snel en eenvoudig op de achterdrager van de fiets te bevestigen. Heeft u een Cortina Common-fiets? Dan kunt u de fietsaccessoires met Atran Velo-systeem (AVS), zoals fietsmand of fietstas, direct op uw voor- of achterdrager bevestigen. De Common-fietsen zijn standaard uitgerust met een speciale AVS-bagagedrager. Heeft u géén Cortina-fiets? Dan is er altijd nog de losse adapterplaat. Hierop wordt de fietsmand, fietstas of andere accessoire vastgeklikt. Bij Cortina Common-fietsen, de Cortina E-OCTA e-bikes en enkele fietsen van Conway en Victoria is deze adapterplaat al voorgemonteerd. U kunt uw AVS-fietsaccessoires dan direct op deze fietsen bevestigen.

Lees verder: Hoe werkt AVS van Cortina?