Voordragers voor een fietsmand (of fietskrat)

Veel fietsmanden krijgen hun plek op de voordrager. Uitzonderingen zijn natuurlijk de stuurmanden, evenals sommige kleinere manden die prima achterop de bagagedrager passen. Maar voor het overige is voor het plaatsen van de fietsmand een transportfiets nodig. Hebt u echter géén transportfiets? Bestel dan een losse voordrager. Daarop kunt u behalve een fietsmand ook een fietskrat plaatsen, en eventueel zelfs een fietstas.

Een voordrager kopen kan in verschillende formaten. Er zijn voordragers voor fietsen voor volwassenen: de 26 inch en 28 inch fietsen. Er zijn ook kleinere voordragers, gemaakt voor de kinderfiets. Denk daarbij aan bandmaten van 20 tot 24 inch.

Een los gekochte voordrager monteren op de fiets, is niet moeilijk. Bij uw bestelling op deze site ontvangt u ook het montagemateriaal, zoals bouten, draagsteunen en achtersteun. U hebt dan alles voorhanden. Meestal wordt de voordrager geplaatst bij het midden van het stuur en bij de stuuras, met een universele bevestiging. Een uitleg ontvangt u erbij.

Voordragers zijn meestal in de kleur wit of zwart, waaronder matzwart. U kunt dus een kleur kiezen die matcht met die van de fiets. De meeste voordragers hebben een aparte haak voor het bevestigen van de vaste fietslamp, die anders in het gedrang zou (kunnen) komen. Het draaggewicht dat een voordrager aankan, verschilt per product. Gemiddeld varieert dat van 10 tot 15 kilo.

Ook zijn er verschillen in de afmetingen van het vierkante draagoppervlak. Bij voordragers voor grote fietsen is meestal sprake van 30 bij 30 centimeter, bij voordragers voor kinderfietsen 20 tot 20 centimeter. Overigens zijn er ook extra brede voordragers beschikbaar op Fietsmand.com.

De fietsmand (of het fietskrat) bevestigt u doorgaans met (gratis) meegeleverde tiewraps op de voordrager. Een andere mogelijkheid is deze professionele fietsmanden-bevestigingsset. Behalve een kratmand, buikmand, bakkersmand, picknickmand of andere fietsmand past er op een voordrager als gezegd ook een fietskrat of fietstas. Maar... er kan óók een bierkrat of gereedschapskist op, bijvoorbeeld. Zet deze vast met een snelbinder of spin.

Met een voordrager kunt u overigens gewoon prettig sturen en navigeren. Sommige voordragers sturen zelfs nóg lichter dankzij bevestiging op het frame. Dit zorgt er namelijk voor dat de voordrager niet met het stuur meedraait.

U vindt in deze webshop diverse voordragers voor fiets en kinderfiets van daarin gespecialiseerde merken als Steco, Basil, Kerri en Willex.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 2